Our Trip to Gatebil / Rudskogen 2015

05/08/2015 13:55

-Όνειρο? -Πραγματικότητα..
BECAUSE GATEBIL

Αρχικά, πήρα την απόφαση να γράψω αυτό το άρθρο στα ελληνικά. Άλλωστε υπάρχουν σίγουρα πολλά ακόμη σαν αυτό, που θα γράψουν κάτι παρόμοιο γι αυτό το γεγονός σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και θα συνοδεύονται από φωτογραφίες και βίντεο. Γι αυτο δεν πρόσπαθω να κανω δημοσιογραφία απλά θα περιγράψω τη δική μας εμπειρία από ενα τέτοιο φεστιβαλ απευθυνόμενος κυρίως στους συμπατριώτες μου.Όλα λοιπόν έχουν να κάνουν με την αγάπη για τα αυτοκίνητα, τη βελτίωση και το motorsport. Μέχρι που μπορεί κανείς να φτάσει γι αυτό και πόσο είναι διατεθημένος να κυνηγήσει το ονειρό του. Γιατί περί ονείρου πρόκειτε.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τσεκάρεις μια ημερομηνία, το βάζεις στόχο, "σφίγγεσαι" και το κάνεις πραγματικότητα. Χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε λοιπόν, φορτωμένοι με αποσκευές και καλή διάθεση βρεθήκαμε στο Όσλο της Νοβηγίας. Μια πόλη με μπόλικο κρύο για δικά μας δεδομένα. Μια πόλη που τώρα το καλοκαίρι δεν νυχτώνει σχεδόν ποτέ (αυτό δεν μας χάλασε ιδιαίτερα :P )Εκτός λοιπόν από όλη τη τραγική κατάσταση στην Ελλάδα θα έρθουνε και τα capital controls για μας αφήσουν χωρίς αυτοκίνητο. Δεν μασήσαμε όμως, τρένο, λεοφορείο και ταξάκι μας φάγανε ένα μισθό αλλά χαλάλι..Δεν θα σας πω ψέματα. Ναι η χώρα είναι όντως πανάκριβη. Επίσης η ταλαιπωρία που φάγαμε και ο ποδαρόδρομος δεν είχαν σταματημό. Πολύ γκίνια αυτο το ταξίδι.Παρ όλα αυτά όταν πλησιάζεις για πρώτη φόρα στη ζωή σου σε ένα μέρος που μόνο ακουστά το είχες μεχρι τώρα, όταν μυρίζεις τον καπνό και τον βλέπεις να αιωρείτε κάπου εκεί, σχεδόν πανω απο το κεφάλι σου, όταν ακούς να ουρλιάζουν πρότζεκτ που μόνο στο ίντερνετ έχεις δει μέχρι τώρα, τα ξεχνάς όλα. Και όταν λέω όλα, εννοώ ΟΛΑ. Κι ας περπάτησες και τον μισό πλανήτη για να έρθεις μέχρι εδω..Δεν ξέρεις προς τα που να κοιτάξεις. Είσαι σε ένα μέρος που οι περισσότεροι, όπως κι εσύ, δεν δίνουν καμία σημασία σε ότι super car υπάρχει τριγύρω. Εδώ τα Lambo και τα Ferrari περνάνε σε δεύτερη μοίρα.
Δεν θυμάμαι πόσα Supra είδα, δεν θυμαμαι πόσα Skyline, πόσα Silvia και πόσα 2JZ άκουσα αυτές τις μέρες. Άπειρα.. Άλλα προσεγμένα, άλλα λιγότερο. Άλλα "μαμά" και άλλα τερματισμένα με ένα στάβλο άλογα κάτω από το καπό τους. Πήρα ιδέες, είχα προβλήματα και είδα λύσεις.
Οι τύποι εδώ στη Νορβηγία πάντως έχουνε πιάσει καλά το νόημα.- Πως ήτανε με λίγα λόγια στο Rudskogen?
- Φανταστείτε ένα τέλειο μέρος μέσα στα δέντρα, μετά φτιάξτε μια τέλεια πίστα στο μυαλό σας και βάλτε τη κάπου εκεί.
- Και μετά?
- Μετά σκευτείτε 700-800 υπέροχα αυτοκινητα και βάλτε τα κι αυτά εκεί μέσα επι 3 ημέρες να γυρνάνε ασταμάτητα.
- Όνειρο?
- Πραγματικότητα.
BECAUSE GATEBIL

*Ολόκληρο το άλμπουμ με τις φωτογραφίες από την επίσκεψη μας στο Gatebil μπορειτε να βρείτε εδώ.

Like / Share / Support
ZF Team